Instagram, ik heb feeeeebloesjes over jou …
Ik heb onlangs een artikel uitgecheckt op precies hoe Instagram, Snapchat, evenals de foto’s die apps bewerken veel mensen die met hen gebruiken, tot meer geleid tot meer en meer tieners die zichzelf vergelijken met onrealistische schoonheidseisen (en soms zelfs tot jongeren in de schoonheidsvereisten lichaamsdysmorfe stoornis).

Mijn eerste geloofde na het lezen van het verhaal was “Duuuuude, het is niet alleen tieners!” Zoveel als ik graag browsen Instagram voor motivatie en, eerlijk gezegd, de katten, soms doet het een nummer op mij. Ik vind het leuk om te geloven dat ik een dame ben die van zichzelf houdt, evenals een gezonde mate van zelfrespect heeft, maar nog steeds – er zijn momenten geweest wanneer ik met mijn feed glust en ‘minder dan’.

ADVERTENTIE

Ja, ik begrijp dat mensen hun feeds vasthouden en alleen maar delen wat ze willen delen, dus het is geen 1: 1-weergave van iemands echt leven (alleen het echte leven dat ze willen zien), maar soms allemaal Van die perfectie voelt me ​​nog steeds het gevoel dat ik mijn leven niet bij elkaar kan krijgen, of alsof ik zo goed oud of ook dikker of ook slordig zijn of gewoon niet bijna rijk genoeg is (draagt ​​iedereen Gucci-riemen als wit Couches, evenals het diner voorbereiden in keukens met calacatta marmeren tellers?).

Misschien ben ik vereiste om mijn mentale wapenrusting als verlichtings-the-heck-up (kant op te nemen: koel het Eff Out, Karen).

Aan de omslie kant kan Instagram eveneens een bron van onvoorziene uithoudingsvermogen voor mij zijn, zoals wanneer ik een schattige foto van iemands katachtig of kind zie, of toen ik een prachtig verhaal over iets leuks incheckte, of tegen iemand kwam Inspirerende citaat die mijn perspectief opnieuw inkadert.

ADVERTENTIE

Katten & make-up sweatshirt ??

$ 42

Winkel nu

ADVERTENTIE

Hoe dan ook, ik ben benieuwd. Heeft sociaal netwerk de methode gewijzigd die je jezelf ziet? Oh, evenals als je wilt, kun je hier anoniem op. Ik snap het helemaal.

Uw vriendelijke addict van de gemeenschappelijke gemeenschap,

Karen